Fonmoney -

Как мога да преценя сигурността на определенa онлайн услуга?

Sicher webpage BG

➜Изпратете пари с Fonmoney - лесно и сигурно

  Надежден ли е сайтът на  Fonmoney? Какъв опит имат клиентите на услугата? Къде мога да се оплача от услугата? Защо да се доверя на Fonmoney? Какви са предимствата ми при използване на услугата? Ние разбираме, че е напълно  нормално да имате такива въпроси, все пак никой не иска да бъде измамен. Затова искаме да знаете, че сигурността на нашите клиенти и на нашата собствена система са най-големите ни приоритети. Затова, надявайки се да дадем отговори на горепосочените въпроси, а също и да Ви дадем яснота за използването на сайта ни, ние подготвихме тази статия за вас. В нея ще научите също и как да проверявате сигурността на други сайтове.

  1. Дадена ли я ясно информация за фирмата?

При онлайн пазаруване и трансфериране на пари е важно фирмата да се представи ясно пред клиентите си. В представянето трябва да присъстват: информация за адреса, дейността и собственика на фирмата.

Информация за Fonmoney можете да намерите тук.

Fonmoney се регулира от FCA и предоставя абсолютна сигурност на клиентите си.

  1. Често задаваните въпроси са отговорени ясно.

 От самото създаване на един сайт започват да се появяват въпроси свързани с него. Тези въпроси трябва да бъдат подредени и отговорени в каталог за често задавани въпроси. Отговарянето им е изключително важно, защото помага на клиентите да се чувстват сигурни. Fonmoney винаги дава отговор на въпросите на клиентите си, каталог с такива можете да намерите тук.

  1. Има ли някой, който може да отговори на въпросите Ви.

Ако каталогът с често задавани въпроси не предостави отговор на питането Ви, трябва да имате опцията да се свържете с човек, който да го направи. В един сигурен сайт винаги има някой, който да отговаря на въпросите на клиентите.

Fonmoney винаги връща отговор на клиентите си. Можете да се свържете с нас тук.

  1. Как да разбера мерките за сигурност използвани в сайта?

SSL сертификатите осигуряват сигурност с криптиране на информацията. Използвайки математически алгоритъм въвежданите от потребителя данни биват преобразувани в неразбираема поредица от символи. Тяхното обратно възстановяване остава гарантирано. Използването на този сертификат осигурява по-голяма сигурност в сравнение с нешифрованата уеб връзка. Повечето уеб браузъри, които използват SSL показват икона на катинар при установяване на връзка със сертификата.

Най-лесният начин да проверите сигурността на сайта е да въведете уеб адреса в браузъра си, като поставите „https://“ в началото. Пред името на сайта трябва да се покаже икона с катинар. Кликнете върху нея за допълнителна информация и за потвърждение, че сайтът е сигурен. Ако не видите такава икона, страницата не е защитена с SSL. Сайтовете, които използват SSL обикновено сa в HTTPS формат. Ако сайтът започва с „https“ това би трябвало да означава, че е той е сигурен.

  1. Има ли сигурни начини за плащане като Visa и Mastercard.

Плащането с Visa и Mastercard е широко разпространено. Те се препоръчват, защото изискват от платеца да даде кода за сигурност от гърба на картата си и след това бива препратен на платформата AYDEN, която среща всички международни мерки за сигурност при онлайн плащания. Така плащането продължава на външна страница, напълно отделна от сайта, в който пазарувате и специализирана за онлайн плащания.

Освен плащания чрез Visa и Mastercard, Fonmoney предлага плащане и чрез SOFORT Banking. При този метод плащането отново се извършва на отделна страница, този път на страницата на банката Ви.

  1. Има ли посочени достъпни канали, в които да прочетете опита на други клиенти?

За да бъдете сигурни в сайта е добре да прочетете мненията на хора които вече са го използвали. Има платформи, които предлагат тази възможност за потребителите. Един от тях е Trustpilot - онлайн платформа за оценяване на услуги. Там клиентите могат да изразяват своя опит и да помагат на други клиенти да изберат точната за тях услуга. Клиентите, които са използвали и оценили нашата услуга ни дават 5 от 5 възможни точки.

  1. Колко бързо се отговаря на въпросите в социалните мрежи?

 В днешно време е важно предприятията да представят услугата си в социалните мрежи. Активността на определено предприятие може да бъде показна за автентичността му. Затова внимавайте и избягвайте да се доверявате на предприятия, които нямат активност в социалните мрежи.