Fonmoney -

Какво е SEPA и защо да предпочетем Fonmony

SEPA

 

 

➜ Натиснете тук и започнете паричен трансфер, сега!

 

SEPA или Single Euro Payment Area е услуга, която в  превод означава “единна зона за плащания в евро”. В тази зона потребителите имат възможност да извършват и да получават плащания в евро както в границите на държавата, в която живеят така и извън тях с една и съща такса.  

 

Какви са характеристиките на SEPA плащанията?

- Валутата е евро

- Получателят трябва да бъде в една от страните част от SEPA

- Сумата преведена от платеца напълно се превежда до получателя

- За SEPA плащания се изискват IBAN и BIC

 

Защо е изгодно да превеждате пари с Fonmoney в SEPA зоната?

 

Предимството на Fonmoney е фактът, че с нас Вие можете да правите превод в различни валути за разлика от SEPA плащанията, с които можете да превеждате единствено EURO – EURO. Чрез SEPA могат да се преведът пари и в сметки в други валути, но обръщането на валутите се прави от банката на получателя и това може да доведе до непланувани такси за обмен на валутата.

 

Пример: Ако сте в Италия, където сте отворили сметка в EUR и искате да изпратите пари на банкова сметка, открита в България в BGN можете да направите трансфера си по-изгодно чрез Fonmoney, тъй ката при трансфери с нашата услуга, не се начислява такса за обръщане на валутата в българската банка.

И обратно, ако направите банков превод SEPA, Вие сте длъжни да направите паричен превод по сметка, открита в евро. Това означава, че при изтегляне получателят трябва да обърне парите в лева, което ще му струва определена такса (в зависимост от банката), автоматично намалявайки получената сума.

 

Какви са другите предимства на изпращане на пари с Fonmoney?

 

 - Най-добри валутни курсове Euro-BGN. Fonmoney винаги предлага най-изгодните валутни курсове.

- Бързо трансфериране на пари: Трансферът с Fonmoney отнема между 1 и 2 работни дни. В зависимост от банката на получателят парите могат да бъдат получени дори в деня, в който сте направили трансфера.

- Сигурност: При нас както данните, така и парите Ви са в безопастност. Като специализирана институция за плащане с лиценз от органа за финансов надзор във Великобритания (FCA)  Fonmoney гарантира вашата безопасност.

- Отлично обслужване на клиенти: Нашата цел е клиентите ни да са винаги доволни. Следователно,  можете да се свържете с нас по всяко време на [email protected].Ние ще се радваме да отговорим на вашите въпроси  или просто да чуем обратната Ви връзка.

Финансовата услуга се предоставя от Mi Envío Entidad de Pago, S.L., дъщерно дружество на Transpaygo Limited, с със седалище на Avinguda de Francesc Cambó, 17, 1 етаж (08003 - Барселона). Mi Envío е регистрирана в Банката на Испания под референтен номер 6926, като като оторизирана финансова институция.

Техническото обслужване се осигурява от Fonmoney GmbH, разположена на Alser Strasse 21/6, 1080 Виена, Австрия.