Fonmoney -

Какво е SEPA и защо да предпочетем Fonmony

SEPA

 

 

➜ Натиснете тук и започнете паричен трансфер, сега!

 

SEPA или Single Euro Payment Area е услуга, която в  превод означава “единна зона за плащания в евро”. В тази зона потребителите имат възможност да извършват и да получават плащания в евро както в границите на държавата, в която живеят така и извън тях с една и съща такса.  

 

Какви са характеристиките на SEPA плащанията?

- Валутата е евро

- Получателят трябва да бъде в една от страните част от SEPA

- Сумата преведена от платеца напълно се превежда до получателя

- За SEPA плащания се изискват IBAN и BIC

 

Защо е изгодно да превеждате пари с Fonmoney в SEPA зоната?

 

Предимството на Fonmoney е фактът, че с нас Вие можете да правите превод в различни валути за разлика от SEPA плащанията, с които можете да превеждате единствено EURO – EURO. Чрез SEPA могат да се преведът пари и в сметки в други валути, но обръщането на валутите се прави от банката на получателя и това може да доведе до непланувани такси за обмен на валутата.

 

Пример: Ако сте в Италия, където сте отворили сметка в EUR и искате да изпратите пари на банкова сметка, открита в България в BGN можете да направите трансфера си по-изгодно чрез Fonmoney, тъй ката при трансфери с нашата услуга, не се начислява такса за обръщане на валутата в българската банка.

И обратно, ако направите банков превод SEPA, Вие сте длъжни да направите паричен превод по сметка, открита в евро. Това означава, че при изтегляне получателят трябва да обърне парите в лева, което ще му струва определена такса (в зависимост от банката), автоматично намалявайки получената сума.

 

Какви са другите предимства на изпращане на пари с Fonmoney?

 

 - Най-добри валутни курсове Euro-BGN. Fonmoney винаги предлага най-изгодните валутни курсове.

- Бързо трансфериране на пари: Трансферът с Fonmoney отнема между 1 и 2 работни дни. В зависимост от банката на получателят парите могат да бъдат получени дори в деня, в който сте направили трансфера.

- Сигурност: При нас както данните, така и парите Ви са в безопастност. Като специализирана институция за плащане с лиценз от органа за финансов надзор във Великобритания (FCA)  Fonmoney гарантира вашата безопасност.

- Отлично обслужване на клиенти: Нашата цел е клиентите ни да са винаги доволни. Следователно,  можете да се свържете с нас по всяко време на [email protected].Ние ще се радваме да отговорим на вашите въпроси  или просто да чуем обратната Ви връзка.